Следвайте Гласове в ТелеграмМеждународната компания Боинг“ е изправена пред сериозно предизвикателство

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМеждународната компания Боинг“ е изправена пред сериозно предизвикателство
Коментари Харесай

Сагата Боинг: Наркотици, любовен триъгълник и убийство

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Международната компания „ Боинг “ е изправена пред съществено предизвикателство през последните месеци. Всичко стартира с откъсването на вратата на един от техните самолети по време на полет. Оказва се, че в историята на компанията това надалеч не е първият скандал.

Злощастна гибел

Бивш чиновник на огромната американска компания за произвеждане на самолети - Джон Барнет, умря на 9 март след 32 години работа в " Боинг " и няколко направени разкрития.

В дните преди гибелта си Барнет е давал показания по правосъдно дело против компанията за подаване на сигнали за нередности, съобщи Би Би Си. Той е трябвало да бъде подложен на спомагателен разпит в събота, а когато не се е появил, са били отправени запитвания в хотела му.

Впоследствие е бил открит мъртъв в автомобила си на паркинга на хотела, в който е бил отседнал, се споделя в отчет на правосъдния доктор на окръг Чарлстън.

В изказване на компанията написа, че чиновниците скърбят поради гибелта на Барнет и че мислите им са „ с неговото семейство и другари “.

Още през 2019 година Барнет беше представен в публикация на New York Times, където направи първи самопризнания „ от кухнята “ на компанията.

Той разказваше за проблеми с производството и надзора в заводите, както и за закани за сигурността на чиновниците.

По думите му в някои от самолетите са били инсталирани дефектни елементи, а постоянно са оставали и железни стружки в самото летателно тяло.

2008: Да прережеш проводниците на аероплан поради стрес на работното място

През 2008 година чиновник в цех на компанията декларира пред съда, че е срязал към 70 електрически проводника на боен хеликоптер " Чинук " на стойност 24 млн. $, тъй като е бил смутен от промяна на работната позиция и място.

33-годишният Матю Монтгомъри се признава за отговорен през 2008 година по обвиняване в заличаване на имущество, за което има подписан контракт с държавното управление.

Според федералните прокурори Монтгомъри е прекарал последната си промяна на поточната линия за сглобяване на " Чинук " на 10 май 2008 година, когато е прекъснал към 70 електрически проводника, свързващи се от пилотската кабина до главната част на хеликоптер H-47 " Чинук ".

По-късно той е наказан на пет месеца затвор и пет месеца домакински арест, откакто споделя на съдията, че напрежението и скуката на работата му на монтажната линия са му дотегнали.

" Вече знам, че заводската среда не е мястото за мен " - споделя Монтгомъри в съда.

2011: 23 чиновници задържани при обиск на завода за опиати

Почти две дузини някогашни и сегашни чиновници са задържани за разпространяване на опиати в цех на компанията. Обвиненията са за продажба на оксикодон и фентанил, обезболяващи медикаменти.

При акцията сътрудниците на ФБР и Агенцията за битка с опиатите разкриват мрежа за нелегално разпространяване на медикаменти с рецепта в завода в Пенсилвания. Агентите на ФБР са употребявали чиновници на компанията за съдействие в следствието, а арестуваните са били упрекнати, че са продавали опиати на сътрудници на ФБР, или са купували от тях.

" Боинг " похвали американските организации за тяхното " задълбочено следствие “.

Всички 23-ма задържани са се признали за отговорни до август 2012 година, съгласно отчет във вестник Philadelphia Enquirer.

2014: Да взимаш кокаин и метамфетамин по време на работа

Във видеоклип от 2014 година няколко служащи на компанията настояват, че сътрудниците им са употребявали твърди опиати, в това число кокаин и метамфетамин по време на работа.

Тайно снимано видео изтича в мрежата и включва роман на един от чиновниците за протичащото се в " Боинг ". Той споделя по какъв начин е видял негови сътрудници да си купуват и оферират опиати, по-конкретно марихуана, кокаин и болкоуспокояващи, отпускани с рецепта.

Друг, който приказва във видеото при изискване за анонимност, се оплаква, че компанията не тества никого за опиати.

2022: Трагичен любовен триъгълник приключва с ликвидиране и самоубийство

Бездействието на компанията откакто научава, че двама от чиновниците ѝ са забъркани в любовен триъгълник с техния началник, води до убийството на един от чиновниците, съгласно правосъден иск, подаден през 2022 година

Бившият служащ Айзея Уошингтън е смъртоносно прострелян на улицата от 44-годишния си сътрудник Ралф О'Конър, който по-късно се самоубива. Семейството на умрелия завежда иск за немарливост от страна на компанията.

През януари тази година " Боинг " твърди, че чиновниците не са били на работа, когато е станало убийството, в опит делото да бъде прекъснато.

В желае се споделя, че и двамата мъже са имали полови връзки с ръководителката на компанията Рейчъл Петит, което е довело до закани от страна на О'Конър против Уошингтън. Според него от компанията са знаели за заканите и за историята на притеснителното държание на О'Конър.

В документа за отменяне на желае компанията декларира: " Жалбата не съдържа никакви изказвания, които да сочат, че " Боинг " е знаел или е трябвало да знае, че О'Конър може да убие или да навреди на някой различен с изключение на на себе си ".

Така се стига и до последните обвинявания към " Боинг " от тази година, за монтирането на некачествени и рискови елементи по самолетите в индустриалните фабрики на компанията.

Инфо: бТВ

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР